Kontakt oss

(+47) 67 12 42 54

Tannbleking hos tannlegen: Prosess, resultater og sikkerhet

tannbleking tannlege

Har du noen gang drømt om å oppnå et strålende hvitt smil? Tannbleking hos tannlege kan være løsningen du leter etter. La oss se nærmere på prosessen for tannbleking hos en tannlege, hvor lenge resultatet varer, og om denne metoden er trygg.

Hva er prosessen for tannbleking hos en tannlege- klinikkbleking?

Forberedelse for tannbleking

Tannbleking utført av en tannlege gir de mest effektive og trygge resultatene. Her er en trinnvis gjennomgang av hva du kan forvente under denne prosedyren:

1. Konsultasjon og undersøkelse: 

Første steg er en omfattende konsultasjon hvor tannlegen vurderer din tannhelse. Dette inkluderer å sjekke for hul/karies, tannkjøttsykdommer eller andre tilstander som må behandles og om man egner seg til dette, før blekingsprosessen kan begynne. Denne konsultasjonen er også en fin anledning for deg til å stille spørsmål og få informasjon om hva du kan forvente.

2. Forberedelse: 

Tannlegen vil rengjøre tennene dine for å fjerne plakk og tannstein. Dette sikrer at blekemiddelet kan trenge gjennom overflaten på tennene for jevn og effektiv bleking.

3. Beskyttelse: 

For å beskytte tannkjøtt, lepper og munnhule mot blekemiddelet, påfører tannlegen et beskyttende materiale eller skjold. Dette er et viktig sikkerhetstiltak for å forhindre irritasjoner og skader.

Beskyttelse for tannbleking

4. Påføring av blekemiddel:

Tannlegen vil påføre en høykonsentrert blekegele på tennene dine. Geleen inneholder hydrogenperoksid og gjør tennene lysere.

5. Blekingsvarighet:

Prosessen kan ta fra 30 til 60 minutter avhengig av ønsket resultat og tannlegens anbefalinger.

6. Avslutning:

Etter behandlingen vil tannlegen fjerne beskyttelsen og blekemiddelet, og gi deg råd om oppfølging og vedlikehold for å sikre at resultatet varer så lenge som mulig.

Hvor lenge varer resultatet?

Resultatet av tannbleking kan vare i flere måneder til flere år, avhengig av livsstilsfaktorer og munnhygiene. Faktorer som ofte påvirker varigheten inkluderer:

– Mat- og drikkevaner: Inntak av fargesterke matvarer og drikker som kaffe, te, rødvin og visse typer bær kan misfarge tennene over tid.

– Røyking og tobakk: Røyking kan raskt omgjøre effekten av tannbleking.

– Munnhygiene: Regelmessig børsting, bruk av tanntråd og besøk hos tannlegen for rensing kan bidra til å opprettholde resultatet.

Tannleger kan også tilby hjemmebaserte oppfølgingssett – strips med blekemiddel, noe som kan hjelpe med å forlenge resultatet.

Er det trygt å bleke tennene hos tannlegen?

Ja, tannbleking utført hos tannlegen er trygt. Det er flere årsaker til dette:

1. Profesjonell evaluering: 

Før behandling vil tannlegen evaluere om tennene og tannkjøttet ditt er friskt nok for bleking, og ta nødvendige forholdsregler dersom det oppdages problemer som skal behandles først.

2. Kontrollert miljø:

Behandlingen utføres i et kontrollert miljø med de nyeste teknologiene og profesjonelt tilsyn, noe som minimerer risikoen for bivirkninger og skader.

3. Trygge produkter:

Tannleger bruker produkter som har gjennomgått omfattende testing og er trygge for bruk i munnen. Dette reduserer risikoen som kan være forbundet med ukontrollerte over-the-counter produkter.

4. Oppfølging: 

Tannlegen kan gi deg detaljert veiledning om hvordan du tar vare på tennene etter bleking, samt håndtere eventuelle bivirkninger raskt og effektivt.

Ønsker du et strålende hvitt smil uten risiko? Vårt team på Tanngalleriet Høvik er her for å hjelpe deg med profesjonell og sikker tannbleking. Bestill konsultasjon i dag for å få det smilet du alltid har drømt om!

Ved å velge tannbleking utført av en erfaren tannlege, kan du være trygg på at resultatene blir både vakre og trygge. Ikke nøl med å ta kontakt for mer informasjon og la oss hjelpe deg med å oppnå ditt drømmesmil!

Del:

Les mer