Kontakt oss

(+47) 67 12 42 54

Årlig kontroll

Er du en av mange som ønsker et vakkert og blendende smil? Da er du ikke alene. Men det kommer ikke av seg selv. Du må passe godt på tennene dine, og derfor er det viktig at du regelmessig går til tannkontroll hos tannlegen din.

_MG_8821

Hva ser tannlegen på ved årlige kontroller?

I utgangspunktet undersøker vi om du har noen endringer i slimhinner i munnen (ganen og tungen  ,kinner og leppe slimhinner), tenner og tannkjøttet. Vi sjekker munnhygienen,  ser på plakk og tannstein på tennenes overflate. I tillegg undersøker vi tannkjøttet for tannkjøttbetennelse og tannkjøttsykdommer.

Tennene blir undersøkt for hull og sprekker og ser etter gamle fyllinger og behandlinger. Vi sammenligner resultatene undersøkelsen med tidligere kliniske og røntgenologiske undersøkelser. Dette er viktig for deg, slik at du kan få riktig behandling i riktig tid.

Til slutt ser vi på om du har atypisk slitasje på tennene. Dette kan oppstå hvis du skjærer tennene om natten, har et veldig surt kosthold, er for hard med tannbørsten eller har problemer med surt oppstøt. Hvis noen av disse tingene er tilfelle, vil vi gi råd og veilede deg til bedre tannpleie i fremtiden.

Hvor ofte bør jeg gå til tannlegen?

Det er individuelt hvor ofte du trenger å besøke tannlegen, men for de fleste pasienter vil det være omtrent 1-4 ganger i året.

Hos tannlegene ved Tanngalleriet, gir vi naturligvis råd individuelt, avhengig av tannstatus, men vi anbefaler at alle pasientene våre kommer til undersøkelse minst en gang i året. Undersøkelsen er utført for å forhindre mulige problemer før de muligens oppstår. Rengjøring av tenner utføres for å fjerne plakk og tannstein og for å forhindre gingivitt. Om nødvendig suppleres undersøkelsen med grundig instruksjon i hjemme tannpleie.

Få behandling og spar penger på langsikt

Vær oppmerksom på at du har en avtale med tannlegen din for en årligkontroll, slik at du ikke hopper over en viktig inspeksjon. Det lønner seg å foreta årlige kontroll og ta anbefalte behandling om nødvendig i riktig tid, da det reduseres behovet for komplekse behandlinger- og dermed sparer du mye penger.

filling-in-medical-form.jpg

Vi tilbyr akutt hjelp

Vi har tatt i mot akutte pasienter alle dager i mange år. Vår telefon er åpen fra kl.06:00 -22:00 alle dager.