Kontakt oss

(+47) 67 12 42 54

Tannkirurgi

Vi kan utføre alle kirurgiske inngrep uten betydelig ubehag for pasienten.

_MG_8809

Hva er tannkirurgi?

Som med all annen behandling er det viktig at tannlegen har nødvendig opplæring, videreutdanning og utfører prosedyren regelmessig. Vi kan utføre alle kirurgiske inngrep uten betydelig ubehag for pasienten. Selvfølgelig føler ikke pasienten noe under operasjonen på grunn av bedøvelsen. Den viktigste faktoren for å ikke oppleve ubehag etter inngrepet er at pasienten følger instruksjonene. Vi har utarbeidet retningslinjer for alle kirurgiske inngrep.

Tannkirurgi er betegnelsen for et bredt spekter av kirurgiske inngrep i munnhulen.

Tannkirurgi er for eksempel kirurgisk fjerning av visdomstenner som ennå ikke har brutt helt ut. Tannkirurgi er nødvendig ved å fjerne rot stubber eller i form av en rotspissamputasjon.

Alle tannklinikker utfører tannkirurgi.

Hvordan skiller en tannkirurg seg fra en vanlig tannlege?

Tannkirurgen har fullført spesialutdannelse i kirurgi etter sin femårige tannlege utdannelse. Dette betyr at en oral kirurg – i tillegg til å være tannlege – også har tatt en overbygning i kirurgi. En maxillofacial kirurg er dermed spesielt opplært til å ha denne tittelen og disse kompetansene innen kompleks tannkirurgi. I form av tannkirurgi vil en kirurg kunne bygge opp og rekonstruere kjevebenet, om nødvendig, for eksempel etter en ulykke.

Kirurgisk inngrep - Fjerning av tenner eller rot stubber

Den vanligste kirurgiske prosedyren i tannlegekontoret er fjerning av en rot, rot stubbe eller et ikke- eller bare delvis utbrudd tann. Spesielt visdomstenner anbefales å fjernes i mange tilfeller, da det ofte er plassmangel problemer for disse tennene. I tillegg er det omkringliggende tannkjøttet ofte løsere enn de andre tennene, noe som gjør det lettere for betennelse og bakterier å forårsake problemer. I tillegg til å fjerne tenner, er en rotspissamputasjon også en mindre kirurgisk prosedyre der rotspissen må fjernes. Tannlegen gjør dette ved å åpne opp til rotspissen på den tannen der det er betennelse. Deretter kutter tannlegen rotspissen og fjerner den. Til slutt lukkes forbindelsen til rotkanalen med et lite fyll. Ovennevnte er de vanligste kirurgiske prosedyrene i tannlegepraksis. I tillegg er det også en økende hyppighet for innsetting av tannimplantater, noen ganger med sinusløft og beindannelser. Annen tannkirurgi er fjerning av cyster, tann abscesser og tannkjøtt transplantasjoner

Hva er prisen på tannkirurgi?

Prisen på denne typen behandling bestemmes på grunnlag av intervensjonen som kreves. Dette betyr at før noen form for kirurgisk tannbehandling vil du ha fått en forhåndsundersøkelse. Undersøkelsen vurderer hvilken intervensjon som matcher dine individuelle behov. Du vil da motta et prisoverslag med økonomisk oversikt før tannoperasjonen. Her vil du også motta informasjon om du skal henvises til en spesialist tannlege med riktig kompetanse og erfaring som kunne utføre behandlingen.

_MG_8808

Vi tilbyr akutt hjelp

Vi har tatt i mot akutte pasienter alle dager i mange år. Vår telefon er åpen fra kl.06:00 -22:00 alle dager.