Kontakt oss

(+47) 67 12 42 54

Løs tann?

En løs tann kan oppstå ved påvirkning på tannen eller som følge av gingivitt, Periodontitt, også kjent som perya eller betente nerver som forårsaker at tannens støttevev og bein brytes ned.

_MG_8830

Har du en løs tann?

En løs tann kan oppstå ved påvirkning på tannen eller som følge av gingivitt, Periodontitt, også kjent som perya eller betente nerver som forårsaker at tannens støttevev og bein brytes ned. Av denne grunn bør løse tenner alltid undersøkes og behandles av en tannlege så snart som mulig. Nedenfor kan du lese mye mer om hva du skal gjøre når du har en løs tann. I tillegg kan du lære mer om hvem som kan være spesielt utsatt for løse tenner.

Løse tenner kan være et tegn på Periodontitt

Periodontitt er et utbredt tannhelseproblem som rammer mange mennesker. Tannsykdommen oppstår når vevet som holder tannen på plass er betent. Periodontitt oppstår på grunn av bakterier i munnen og er en sykdom som kan ramme hvem som helst. Det kan være vanskelig å se selv om du utvikler tannkjøttsykdom, siden den utvikler seg sakte over lang tid og vanligvis ikke gir symptomer før den er veldig avansert. Vår erfaring viser at svært få mennesker faktisk merker at de lider av sykdommen, og det er derfor viktig at du besøker tannlegen regelmessig. På denne måten har vi den beste posisjonen til å hjelpe deg og oppdage tannhelse på et tidlig tidspunkt. Hvis du går for lenge uten behandling, kan det i verste fall bety at tennene må fjernes eller til og med falle ut av seg selv.

Vi tilbyr akutt hjelp

Vi har tatt i mot akutte pasienter alle dager i mange år. Vår telefon er åpen fra kl.06:00 -22:00 alle dager.

Ønsker du mer informasjon?

Alle kan ha løse tenner. Faktisk er periodontitt så vanlig at praktisk talt alle vil bli rammet av sykdommen på et tidspunkt i livet. Tannsykdom forekommer like ofte hos menn som hos kvinner. Imidlertid har periodontitt en tendens til å utvikle seg raskere hos gravide. Noen er også arvelig disponert for sykdommen. I tillegg er det en rekke livsstils- og helsemessige årsaker som kan øke risikoen for å få løse tenner, inkludert røyking, diabetes, munntørrhet og alder.

Røyking 

Røyker du? Visste du at røykere har større risiko for å utvikle periodontitt enn ikke-røykere. Dermed er det god grunn til å slutte røyking hvis du har løse tenner eller hvis du vil forhindre periodontitt i fremtiden.

Diabetes 

Personer med diabetes har både hyppigere og verre angrep av periodontitt enn andre. Motsatt er det også mer sannsynlig at mennesker med periodentale sykdommer utvikler diabetes type 2, og derfor er det god grunn til å ta hensyn til løse tenner hvis du har diabetes.

Tørr munn 

Tørr munn kan være en stor plage. I tillegg påvirker munntørrhet også tannhelsen din. Faktisk øker munntørrhet også risikoen for karies og andre plager i tannkjøttet- og tannkjøttsykdommer.

Alder 

Det er en klar sammenheng mellom alder og løse tenner. Dette er ganske enkelt fordi vi med alderen får større risiko for å utvikle sykdommer som kan føre til tanntap. Visste du at periodontitt er den vanligste årsaken til tanntap etter 40 år?

En grundig forebyggende tannbehandling kan gjøre hele forskjellen på hvilket sett med tenner du sitter igjen med når du blir gammel. Den viktigste tannbehandlingen er den forebyggende. Da du i stor grad, vil kunne holde tennene sunne og sterke og forhindre store tannproblemer. I den forebyggende behandlingen er det både egen munnpleie og tannhelse som opprettholdes ved å pusse tenner om morgenen og kvelden samt bruk av tanntråd/ tannstikker/ flaskebørster. Videre er det viktig at de vanlige årlige undersøkelsene og oppfølging hos tannlegen opprettholdes. Dermed er forebygging alltid bedre enn behandling. Men når skaden er oppstått, vil behandling være nødvendig.

 

Selve behandlingen består av en grundig rengjøring av tannkjøttlommene samt rengjøring og glatting av rot flatene. Behandlingen er et tett samarbeid mellom deg som pasient og din terapeut på klinikken. Det vil si at vi vil instruere deg i fremtidig forebygging og motivere for eventuelle livsstilsendringer. Behandling av løse tenner er stort sett en smertefri prosess, men i noen tilfeller kan det være nødvendig å påføre lokalbedøvelse. På TannGalleriet tilbyr vi grundig, ordentlig og stort sett smertefri tannbehandling, og derfor kan du trygt sitte i tannlegestolen som pasient hos oss.

 

Hvis du er redd for tannleger, kan du også trygt bruke oss som din favoritt tannklinikk. Vi har stor forståelse for at noen synes det er utrygt å gå til tannlegen, og vi jobber derfor alltid etter å gi våre pasienter en trygg og pålitelig opplevelse – hver gang.

Hvis du opplever å ha en eller flere løse tenner, er det ingen tvil om hva vi anbefaler deg å gjøre. Du bør kontakte tannlege så snart som mulig for å fikse problemet. Den underliggende årsaken til en løs tann er praktisk talt umulig å finne ut selv hvorfor det er viktig å få profesjonell hjelp og veiledning i tide. Hvis du har spørsmål om din spesifikke tannlege situasjon, er du også hjertelig velkommen til å kontakte oss uforpliktende. Vi er glade for å dele vår lange erfaring innen tannlegefaget, som vi kan garantere og hjelpe deg med.

Skulle ulykken være ute i helgen der din egen tannlege holder stengt, ikke nøl med å ringe med oss. Vi jobber også som tannlegevakt, og derfor har vi utvidet telefon tid for telefon på hverdager ( 06-22) og i helgene.

Vi gleder oss til å ønske deg velkommen i en komfortabel setting på vår moderne tannklinikk i hjertet av Høvik/ Billingstad.