Kontakt oss

(+47) 67 12 42 54

Akutt Tannlege & tannlegevakt

Tannpine kan oppstå plutselig, og er kroppens måte å fortelle deg at noe er galt. Uavhengig av graden av tannpine, er det avgjørende at du får behandlet problemet så snart som mulig.

2021_020644_MM_42

Trenger du å gå til tannlegen snarest?

Ved akutt tannpine må du alltid kontakte tannklinikken din slik at du kan bli behandlet. På TannGalleriet vil vi alltid, uansett om du er pasient hos oss eller ikke, finner time for deg samme dag som du kontakter oss. Vi holder åpent for tannbehandling etter avtale kl. 6.00 – kl. 22.00 hverdager. Vi tar aldri ferie og er åpne for akuttbehandlinger også i ferier og helligdager. MEN DU MÅ RINGE PÅ FORHÅND.

Når er en akutt tannlege nødvendig?

I veldig mange tilfeller skjer det ingenting ved å vente en eller to dager med å gå til tannlegen, mens det i andre situasjoner er alfa og omega at det tas grep raskt. Hvis behovet er veldig presserende, kan selv timer og minutter spille en stor rolle. Hvis du er i tvil om en akutt tannlege er nødvendig, bør du kontakte en profesjonell i form av en tannlege eller lignende, som kan gi en faglig vurdering ut fra den enkelte situasjon.

Å søke en akutt tannlege kan være fornuftig i veldig mange tilfeller. De vanligste sakene kan deles inn i følgende punkter:

  • Akutt tannpine
  • Traumer

Akutt tannpine og ingen åpen tannlege?

Hvis du har hatt akutt tannpine og ikke har mulighet til å gå til tannlegen, er det en rekke ting du kan prøve før du har mulighet til å gå til tannlegen.

Ta kontakt med legen i dårlige tilfeller

Hvis du har en tann som er sår enten ved trykk eller du kan føle eller se at det er hevelse i tannkjøttet, kan du ringe legevakten, som i alvorlige tilfeller har mulighet til å gi resept på antibiotika. Hvis du derimot har brutt en tann, der tungen er plaget på grunn av den skarpe kanten som har kommet, har du muligheten til å bruke en neglefil.

Spikerfilen kan runde tannen, men det er viktig å være oppmerksom på at det ikke krever mye før tannen ikke lenger er skarp. På apoteket kan du kjøpe et tannlegesett, som inneholder et midlertidig fyllmateriale som dannes rundt den ødelagte tannen.

Tannvakt innen åpningstidene

Hvis du trenger en akutt tannlege innenfor våre vanlige åpningstider, vil vi gjøre alt vi kan for å finne en time for deg samme dag. Jo før du ringer oss på tlf. 67124254, jo større sjanse har vi for å finne et raskt tidspunkt for deg. Vi garanterer deg en akutt tannlege hver uke fra 6 – 22:00. Tannvakten er også åpen på lørdager og søndager.

_MG_8868

Akutt tannlege under corona-utbrudd

Det er fortsatt helt trygt for deg å komme inn for behandling på klinikken vår. Klinikken følger de nasjonale retningslinjene for smittehygiene for tannklinikker (NIR), i tillegg til den danske helse- og legemiddelmyndighetens anbefalinger, i forhold til forebygging av infeksjon med coronavirus. I tillegg følger vi utviklingen nøye, og vil kontinuerlig regulere våre forhåndsregler hvis Helsetilsynet endrer retningslinjene.

Vi på klinikken har utrolig høye hygienestandarder og klinikkrommene og stoler mellom hver pasient rengjøres veldig grundig. I tillegg rengjøres og sprayes alle overflater, akkurat som alle instrumenter som har vært i pasientkontakt, blir grundig rengjort og autoklavert / sterilisert, slik at det ikke er fare for infeksjon.

Ønsker du mer informasjon?

I veldig mange tilfeller skjer det ingenting ved å vente en eller to dager med å gå til tannlegen, mens det i andre situasjoner er alfa og omega at det tas grep raskt. Hvis behovet er veldig presserende, kan selv timer og minutter spille en stor rolle. Hvis du er i tvil om en akutt tannlege er nødvendig, bør du kontakte en profesjonell i form av en tannlege eller lignende, som kan gi en faglig vurdering ut fra den enkelte situasjon.

Å søke en akutt tannlege kan være fornuftig i veldig mange tilfeller. De vanligste sakene kan deles inn i følgende punkter:

  • Akutt tannpine
  • Traumer

 

Akutt tannpine kan oppstå av flere årsaker. Uansett årsak, er det veldig irriterende å oppleve dette. Tannpine trenger ikke å være forårsaket av noe alvorlig, men det er fortsatt lurt å komme forbi tannlegen for en sjekk. Du kan f.eks. får tannpine som følge av infeksjon eller hull i tennene. Begge krever behandling så snart som mulig. Generelt kan man si om tannpine at det bare blir verre jo lengre tid det tar. Derfor skal man ikke tro at smerten og ubehaget går over av seg selv. Det skjer bare veldig sjelden. Kontakt akutt tannpine i helgen, kontakt den lokale tannhelsetjenesten. 

Traumer kan også forekomme i mange forskjellige situasjoner. Imidlertid oppstår de fleste traumer (tannskader) i forbindelse med sport og transport. Det vil naturligvis være noen tannskader som er mer alvorlige enn andre, men felles for alle skader er at de krever akutt behandling. Som regel er det ingen tvil om at skaden er alvorlig, da den typisk både kan sees og føles. I andre tilfeller kan du tro at skaden er så begrenset at det ikke er nødvendig å oppsøke tannlege, selv om du faktisk trenger akuttbehandling. Trauma dekker bl.a. over ødelagte og utslåtte tenner samt løse tenner. For å bli klokere på skadeomfanget er det normal prosedyre at en grundig undersøkelse utføres, inkl. en røntgenundersøkelse.

Hvis tannkjøttet er ømt eller hovent, kan det være fordi nerven i tannen er død og betennelsen har spredt seg til rotspissen og området rundt den. Det kan også skyldes at det er betennelse rundt en visdomstann som ennå ikke har brutt ut. Hvis det ikke er plass til tannen, vil tannlegen anbefale at du fjerner visdomstannen.

Vanlig reseptfri medisin kan også brukes mot smertelindring. Men sørg alltid for å kontakte tannlegen din så snart som mulig. Tannlegen kommer med gode råd du kan følge til du kan bli behandlet.

I mellomtiden må du sørge for å holde den irriterte tannen ren med tannbørsting og tanntråd. Hvis du har et hull eller brudd i tannen din, kan tyggegummi også brukes til å dekke hullet.

Vi vet av erfaring at visse pasienter med tannlegeskrekk bare kontakter oss når skaden har oppstått. Her kan vi forsikre deg om at vi i TannGalleriet har et spesielt fokus på tannlegeskrekk. Dermed lover vi deg at alle behandlinger vi utfører hos oss utføres 100% smertefritt.

GODE grunner til å velge oss som din favoritt akutt tannlege

  • Akutt tannbehandling uten akuttavgift.
  • Store åpningstider, inkludert åpent i helgene, så hverdager 6.00 – 22.00
  • Fast behandlingstid så du ikke venter unødvendig.
  • Blant de billigste tannlegene i nærheten av Oslo/ Bærum.
  • Lang erfaring med akutte tannbehandlinger samt eksperter på tannlegeskrekk.

Hvis du har uutholdelige smerter, er det mulig å bestille time for akutt tannpine samme dag. Ring så tidlig på dagen som mulig.

Vi virkelig vil hjelpe deg med tannpine. Alle som har prøvd tannpine vet hvor fryktelig det kan være, og at det eneste som hjelper er å få behandlet årsaken slik at problemet og smerten ikke oppstår igjen og igjen.

Kostnaden for behandling av tannpine bestemmes av årsaken som utløste tannpine. Kanskje du har en visdomstann som må fjernes, eller en tann som trenger rotbehandling. Hvis du vil vite prisen på behandlingen av det som utløser årsaken din, kan du kontakte oss i dag for en endelig rapport og et prisoverslag.

Et akutt tannproblem kan oppstå når som helst på dagen – selv i helgene, når det kan være veldig vanskelig å finne en tannlege i nærheten som er åpen. Denne helgen er TannGalleriet åpent for akutte problemer på alle våre klinikker. Ta kontakt – vi finner en tid for deg. Ingen skal gå og ha det vondt. La oss hjelpe deg med å bli kvitt smerter.

Hvis du ikke får behandlet årsaken til smerten din, risikerer du at de helt sikkert kommer tilbake – til den utløsende årsaken til smerten din er behandlet.