Kontakt oss

(+47) 67 12 42 54

Ulike typer antibiotika

Selv om antibiotika kan hjelpe til med å behandle en tanninfeksjon, er det viktig å bruke passende antibiotika for hver situasjon.

_MG_8830

Hvordan bruker vi antibiotika?

Selv om antibiotika kan hjelpe til med å behandle en tanninfeksjon, er det viktig å bruke passende antibiotika for hver situasjon.

Antibiotika anbefalt for tanninfeksjoner av en tannlege varierer avhengig av hvilken type bakterier som forårsaker infeksjonen. Dette er fordi forskjellige antibiotika virker på forskjellige måter for å fjerne forskjellige typer bakterier.

Det er over 150 forskjellige typer bakterier som kan forekomme i munnen, og mange av disse bakteriene har potensial til å vokse og forårsake en tanninfeksjon.

Ved TannGalleriet bruker vi hovedsaklig: Penicillin, clindamycin og azitromycin.

Vi tilbyr akutt hjelp

Vi har tatt i mot akutte pasienter alle dager i mange år. Vår telefon er åpen fra kl.06:00 -22:00 alle dager.

Ønsker du mer informasjon?

Penicillin er en vanlig type antibiotika som brukes mot tanninfeksjoner, og sannsynligvis den typen antibiotika som de fleste kjenner til. Dette inkluderer både penicillin og amoxsicillin. I noen tilfeller kan det også være lurt å behandle med amoxsicillin, som inneholder klavulansyre, for å behandle de mest sta bakteriene.

Men noen ganger må du bruke alternative antibiotika, rett og slett fordi noen bakterier er resistente mot denne typen antibiotika, noe som gjør kuren mindre effektive, eller at personen som trenger antibiotika er allergiske mot dem. Hvis du noen gang har hatt en allergisk reaksjon på antibiotika, må du alltid fortelle det til tannlegen din før du utfører behandling.

Clindamycin er effektivt mot et bredt spekter av smittsomme bakterier. Ifølge en studie i International Dental Journal, har noen forskere foreslått å bruke clindamycin som førstevalg av antibiotika ved behandling av tanninfeksjoner, ettersom bakteriene har en lavere sjanse for å være resistente mot clindamycin enn antibiotika i penicillinklasse.

Azitromycin virker på en lang rekke bakterier og bidrar til å forhindre at de vokser. Det kan være effektivt for behandling av tanninfeksjoner, men tannleger anbefaler vanligvis bare azitromycin for personer som er allergiske mot penicillinklassifiserte antibiotika eller ikke reagerer positivt på dem eller andre antibiotika som klindamycin. 

Lider du av en tanninfeksjon? Ta kontakt med TannGalleriet, så hjelper vi deg med å behandle tanninfeksjonen og sørger for at du snart blir smertefri.

Snus kan føre til at tannkjøttet trekker seg tilbake slik at mer av tannhalser blir synlige. Da iser tennene oftere. Tannkjøtt som først har trukket seg tilbake slik at tennene har blitt lengre, kommer ikke tilbake, selv om du slutter å bruke snus.

Snus irriterer munnslimhinnen, som beskyttelse tenner. Suns danner en slags hard hud i form av hvitlynga, rynkede flekker der snusen plasseres. Disse endringene i slimhinnen forsvinner når du slutter å bruke snus.

Snus kan misfarge tennene og flekke spyttene brun.