Kontakt oss

(+47) 67 12 42 54

Trykklås protese

Hvis du har problemer med å kontrollere protesene, kan det ofte være en god hjelp å få satt inn såkalte «snapplås». Snakk med tannlegen din om alternativene dine.

_MG_8868

Hva er trykknapper?

En snapp-fit ​​protese, som en delvis protese, kan erstatte individuelle tenner. Patent festen i gjør at protesen kan festes til egne tenner med et enkelt trykk. Dette gjør protesen sikrere, og kan gi en større følelse av å fortsatt ha naturlige tenner. Trykklåseproteser kan være et rimelig alternativ til implantater.

Det er to teknikker for å feste trykknappene:

  1. En eller flere friske tannrøtter kan brukes som festepunkter.  Hvis tannlegen anser at tennene/tannrøttene er brukbare, presenteres pasienten for prosedyre som trengs for å få potentfesten/ snapplåser. Flere snapplåser betyr at snapplås -protesen er bedre sikret. Og et bedre feste av protesen gjør at den minner enda mer om dine egne tenner.

  2. Hvis du ikke har noen egne tenner igjen, kan tannlegen planlegge implantat, som fungerer som en kunstig tannrot som settes inn i beinet. En snapplås kan deretter monteres på implantatet.  I over kjeven, når du monterer flere snapplåser, har du muligheten til å sette inn en ganefri snapp-Lock-protese, som vil gi tungen mer frihet, redusere uttale-problemer og lindre eventuelle reflekser du kan oppleve med en full smak.

Vi tilbyr akutt hjelp

Vi har tatt i mot akutte pasienter alle dager i mange år. Vår telefon er åpen fra kl.06:00 -22:00 alle dager.

Ønsker du mer informasjon?

Med en snapp-fit ​​protese / klikkprotese opplever de færreste ubehag ved bruk av tannprotese.

En annen fordel er at en trykklåsprotese er et billigere alternativ til en komplett implantatløsning.

  • Trykklåseprotese (klikkprotese) er et godt og billig alternativ til tannimplantater. Du får en god og fast løsning som kan klikkes av når du trenger det.

En fast protese gir mer livskvalitet enn vanlige proteser

  • Det er proteseløsningen som kommer nærmest å føle seg som ditt naturlige sett med tenner
  •  En trykklåseprotese kan erstatte en hel overkjeve eller flere manglende tenner (del- protese)
  • Den er festet til egne tenner eller implantat for å forhindre at protesen vipper eller glir rundt i munnen
  • En snapp-fit ​​protese kan være ganefri
  • Det gir langt større livskvalitet fordi du ikke trenger å bekymre deg for en løs protese eller hva du spiser

Mange mennesker opplever ofte problemer med protesene i under kjeven. Dette er fordi tannkjøttet i under kjeven er veldig flatt, også mange organer er i bevegelse og derfor passer ikke protesen til under kjeven så godt.

Imidlertid sikrer en snapplås at protesen alltid er fiksert og ikke beveger seg under tale og tygging.

Hvis protesen ikke er riktig montert, kan det forårsake ømhet, sår eller tygge problemer.

Noen opplever også problemer med å forene seg med ideen om en protese og er redde for at protesen skal løsne når de er sammen med andre.

En protese basert på to eller fire snapplåser er derfor en veldig behagelig og trygg løsning for pasienter uten eget tenner.

Kostnaden for behandling av tannpine bestemmes av årsaken som utløste tannpine. Kanskje du har en visdomstann som må fjernes, eller en tann som trenger rotbehandling. Hvis du vil vite prisen på behandlingen av det som utløser årsaken din, kan du kontakte oss i dag for en endelig rapport og et prisoverslag.

Et akutt tannproblem kan oppstå når som helst på dagen – selv i helgene, når det kan være veldig vanskelig å finne en tannlege i nærheten som er åpen. Denne helgen er TannGalleriet åpent for akutte problemer på alle våre klinikker. Ta kontakt – vi finner en tid for deg. Ingen skal gå og ha det vondt. La oss hjelpe deg med å bli kvitt smerter.

Hvis du ikke får behandlet årsaken til smerten din, risikerer du at de helt sikkert kommer tilbake – til den utløsende årsaken til smerten din er behandlet.