Kontakt oss

(+47) 67 12 42 54

Tannbleking

Drømmer du også om å få hvitere tenner? Kom innom vår klinikk på Høvik eller Billingstad, for profesjonell tannbleking.

_MG_8830

Få smilet ditt tilbake med tannbleking

Tannbleking er en effektiv og anerkjent metode for å avhjelpe problemet med misfargede tenner. Spesielt tenner med gulaktige farger får nytte av behandling med bleking. Tannbleking kan gjøres på alle tenner, men det er vanskelig å love på forhånd nøyaktig hvor mye hvitere de blir. Vi kan bare si at de blir hvitere.

Under en tannbleking er det en kjemisk nedbrytning av fargestoffene som har forårsaket misfarging. Vi bruker en spesiell form for hydrogenperoksid, som trenger inn i emaljen på tennene. Store fargede molekyler brytes ned i denne prosessen, til mindre, og dermed også mindre fargede, molekyler. Resultatet er da hvitere tenner. Imidlertid vil fargestoffene stadig samle seg i tennene, og derfor bør du forvente å gjenta tannbleking etter noen år.

Vi tilbyr akutt hjelp

Vi har tatt i mot akutte pasienter alle dager i mange år. Vår telefon er åpen fra kl.06:00 -22:00 alle dager.

Ønsker du mer informasjon?

Misfarging på tennene kan være i enten emaljen eller dentinet (tannbenet). Fargen varierer oftest i forskjellige grader av gul / brun og grå / blå / svart avhengig av hva som forårsaker misfargingene. Alle tennene er litt porøse på overflaten, og derfor har fargestoffer fra ulike matvarer og drikkevarer muligheten til å trenge inn. Dette kan f.eks. kaffe, te, rødvin, tobakk, ketchup og gulrøtter.

Disse misfargingene kalles «eksogene» misfarging, og som navnet antyder, er disse misfargingene eksterne. Gjennom våre liv absorberes fargestoff i tennene våre, og det er en veldig naturlig del av det å bli eldre. Under emaljen ligger det mer gulaktige dentinet (tannbeinet). Gjennom livet dannes mer dentin i tannen, noe som gjør at tennene våre naturlig blir mindre gjennomsiktige og mer gule med alderen. Samtidig slites tennene og den hvite emaljen går av, slik at det gule dentinet kan sees tydeligere.

Hvis misfarging er en stor plage for deg, kan du snakke med tannlegen din om en tannbleking kan være et alternativ. I noen tilfeller er det ikke mulig å bleke tennene. Dette kan være hvis tennene er for slitte og emaljen er etset eller slitt bort. Tennene kan også misfarges allerede når de bryter ut i

munnen. Her har tanndannelsen blitt forstyrret av arvelige sykdommer, et slag mot en melketann eller på grunn av medisiner. Disse misfargingene kan være vanskelige å bleke da de ligger dypt i tannen. Disse misfargingene kalles «endogene».

Generelt er effekten av en tannbleking veldig god når det gjelder eksogene misfarging sammenlignet med effekten på endogene misfarge.

Før du begynner å bleke tennene dine, må tennene være fargekodet. Terapeuten vurderer om tennene dine er egnet for bleking og hvilken type som vil gi deg det beste resultatet.

Når du og din terapeut har blitt enige om en passende metode, vil det bli tatt et vanlig bilde av tennene dine for journal. Hvis tannbleking utføres på klinikken, vil det også bli tatt et bilde etter avsluttet behandling.

 

På vår tannklinikk i Høvik og Billingstad bleker vi tennene på følgende måte:

Hjemme bleking Blekning hjemme skjer ved hjelp av bleke stripser, som du får hjem fra tannlegen sammen med veiledning. Det er viktig å følge tannlegens instruksjoner nøye, og det må utvises spesiell forsiktighet. En hjemme blekning tar opp til 14 dager hvor en bruker bleke-stirpser i en time daglig. Man bør aldri bleke tennene hjemme uten først å snakke med en tannlege.

Hjemme bleking er for deg som ønsker hvitere tenner og gjerne vil gjøre det selv hjemme. Du bestemmer dermed selv når du vil begynne å bleke, og slipper å besøke klinikken etter at du har dispensert blekemidlet.

Når du begynner å bleke tennene hjemme, vil et inntrykk av tennene dine først tas på en av våre klinikker, vi tar start farge kode og leverer bleke-kitt.

Bleke-kitten har alt du trenger for å oppnå best mulig resultat. Terapeuten din vil også instruere deg grundig i hvordan du bruker hjemme blekingsprodukter.

Prisen for et hjemblekemiddel er NOK 2.400 – 3.300 – litt billigere enn et klinisk blekemiddel. La smilet begynne – og bestill tid for en forhåndsundersøkelse for tannbleking, slik at du kan komme i gang så snart som mulig.