Kontakt oss

(+47) 67 12 42 54

Klinisk bleking

På TannGalleriet kan vi tilby deg vakre hvite tenner med to typer klinikkbleking. Du kan lese mer om hvilken type bleking som passer dine tenner nedenfor. Din terapeut vil alltid veilede deg før du starter behandlingen.

_MG_8820

Type 1 - Klinisk bleking

Klinisk bleking er for deg som ønsker å få hvitere tenner raskt og effektivt i én behandling med et synlig resultat umiddelbart. Denne behandlingen fjerner raskt og effektiv misfarging, og bringer dermed smilet tilbake til en helt naturlig hvit nyanse.

Hvor hvite blir tennene mine? 

Hvor hvite tennene dine blir etter en tannbleking avhenger av fargen på tennene dine før de ble misfarget. Terapeuten din vil snakke med deg om hvordan det ferdige resultatet forventes å være i din spesielle situasjon.

Type 2 - Klinisk bleking med 35% blekemiddel

Klinisk bleking med 35% blekemiddel utføres bare i tilfeller der tennene har blitt misfarget av spesielle årsaker, og en medisinsk diagnose kan derfor stilles.

Prosessen er, som et utgangspunkt, den samme som for en klinikkbleking. Behandlingen tar imidlertid bare en time ettersom konsentrasjonen av blekemiddelet er høyere.

Vi tilbyr akutt hjelp

Vi har tatt i mot akutte pasienter alle dager i mange år. Vår telefon er åpen fra kl.06:00 -22:00 alle dager.

Ønsker du mer informasjon?

Bleking i klinikken tar omtrent to timer, og foregår vanligvis som følger:

  • Vi tar en fargeprøve av din nåværende farge på tennene
  • Vi beskytter tannkjøttet og slimhinnene, hvoretter du får bleke gel på tennene
  • Vi lyser opp tennene dine med å bytte bleke materiale 2-3 ganger. Hver gang skal stå i 20 minutter.
  • Tennene dine er nå bleket, og du kan umiddelbart nyte resultatet i et speil

Prisen på å få hvitere tenner med en klinikkbleking er mellom 4- 5.000 kr. Prisen er litt dyrere enn en hjemme bleking, ettersom tannlegen / tannpleier utfører bleking på klinikken.  

La oss hjelpe deg med å få hvitere tenner. Bestill time for tannbleking hos tannlegen din ved TannGalleriet her.

Etter en klinikk bleking, bør du være oppmerksom på å ikke spise fargerik mattyper i 48- 72 timer etter at bleking er fullført.

Du bør regne med at tennene dine vil være ekstra følsomme i en kort periode etter bleking. Enhver behandling .

Ikke alle misfargede tenner kan blekes. Fyllinger og keramiske kroner kan ikke blekes, og må i verste fall byttes ut etter en tannbleking. Derfor bør du alltid rådføre deg med tannlegen din eller tannpleieren din før du starter en tannbleking.

Resultatet av en tannbleking er veldig individuelt. Det viktigste er å følge alle instruksjonene. Fore eksempel ved hjemme bleking, hvis du hopper over behandlingen i en dag eller to, vil det vanligvis sees på sluttresultatet. Det er imidlertid mulig å forlenge behandlingen hvis du enten bevisst eller ubevisst har hoppet over noen dager.

Med før og etter bilder er det god mulighet til å vurdere effekten. Noen vil se en stor forskjell, mens andre vil oppleve en beskjeden effekt. Hvor stor effekt tannbleking vil ha avhenger av utgangspunktet. Vår erfaring viser at profesjonell tannbleking i de aller fleste tilfeller har en veldig god effekt.

I utgangspunktet vil du ikke oppleve noen bivirkninger forbundet med tannbleking. Imidlertid kan man oppleve overfølsomhet for kulde og varme til en viss grad. Hvis du opplever bivirkninger som tannlegen ikke har nevnt, kan det være lurt å bare kontakte tannlegen.

Tannfargen er en rent optisk effekt på grunn av refleksjon av lys. Fargen bestemmes av lysets brytning og refleksjon fra tannoverflaten og dypere inn i tannen.

Blekemiddelet virker ved å trenge inn i tannen og dele fargekornene i mindre fargekorn. Denne spaltningen får tannen til å se lysere ut. Det kan være økt følsomhet og ising i tennene samt irritert tannkjøtt. Disse bivirkningene forsvinner vanligvis meget fort.

Det er viktig at du ikke spiser mat eller drikke med sterke farger i opptil 48 timer etter bleking. Du må heller ikke røyke, da tobakksrøyk også misfarger tennene.

I stedet vil du kanskje spise hvit mat som ris, pasta, kylling og melk. Det er nødvendig å følge anbefalingene ettersom blekemidlet trekker væske ut av tennene og derfor vil tennene absorbere alle slags fargestoffer.

Tannbleking er ikke en permanent behandling. Resultatet av bleking bestemmes av livsstil og vaner – inkludert munnhygiene. Blekingen kan virke fra ett til flere år. Imidlertid vil tennene oftest forbli lysere enn de var før bleking.

Veksling av innhold