Kontakt oss

(+47) 67 12 42 54

Invisalign

Hvis du leter etter en måte å få rettet tennene på, som er både effektiv og diskre, er Invisalign den perfekte løsningen. Invisalign er kjeveortopedi med så få plager som mulig. Skinnene er gjennomsiktige og behagelig å ha på. Invisalign går så upåaktet hen at du nesten glemmer at du bruker den.

2021_020644_MM_42 (2)

Hva kan behandles med Invisalign?

Ved den første konsultasjonen vil tannlegen vurdere om en behandling med Invisalign er den rette behandlingen for deg. Vi gjennomgår omfanget, varigheten og utarbeider en ortodontisk plan, samt et økonomisk estimat for behandlingen din. Deretter blir røntgenbilder tatt og avtrykk av tennene dine, som brukes til senere produksjon av dine individuelle Invisalign seler.

Når du mottar skinnene dine, må du bytte dem annenhver uke med en ny skinne. Hver seler retter tennene omtrent mellom 0,2 – 0,3 mm. For noen behandlinger må skinnen skiftes ut hver uke. Dette er individuelt avhengig av tannretningen. Du må ha skinnene i 20 – 22 timer om dagen.

Under behandlingen må du konsultere tannlegen din. Vi sjekker om selene dine går som planlagt. Antall konsultasjoner med tannlegen er individuelt, men det er enten hver 4., 6., 8. eller 10. uke.

Behandlingsvarigheten er individuell, avhengig av omfanget av arbeidet som kreves. Imidlertid tar det vanligvis mellom 6 – 18 måneder.

Når sluttresultatet er nådd, er det viktig å beholde det nye smilet ditt. Du gjør dette ved å bruke enten en nattskinne eller du får en tynn metalltråd på baksiden av tennene (reteiner) slik at tennene holdes i sine nye posisjoner. Vi guider deg til den beste løsningen for deg.

Vi tilbyr akutt hjelp

Vi har tatt i mot akutte pasienter alle dager i mange år. Vår telefon er åpen fra kl.06:00 -22:00 alle dager.

Ønsker du mer informasjon?

En tannretning med Invisalign krever tålmodighet. For det raskeste resultatet, bruk støtten minst 22 timer i døgnet.

Invisalign krever en mindre periode med habituation. Først kan tennene dine føles såre, og du kan oppleve at uttalen din påvirkes først. Mange rapporterer imidlertid at de ikke har noen problemer med uttalen. 

Når du bruker Invisalign, er det viktig at du fokuserer ekstra på munnhygiene. Spesielt at tennene dine er rene før du setter på skinnene.

En fordel med Invisalign er at du tar av skinnene når du spiser og drikker. Du kan derfor både spise og drikke hva du vil.

Du kan røyke med Invisalign, men på klinikken anbefaler vi ikke dette

For optimale resultater justerer Invisalign tennene gradvis, minimerer ubehag og sikrer et presist, sunt smil. Det er urealistisk å se endringer innen en til to uker. Selv om utfallshastigheten varierer mellom pasientene, kan noen pasienter begynne å merke en subtil forskjell innen 10 til 12 uker.

  • Skinnene er avtagbare – du kan enkelt ta dem av og på hvis du f.eks. må spise eller for selskap.
  • Selene er smertefrie – det skader ikke å bruke dem, du opplever veldig lite spenning i tennene.
  • Selene er nesten usynlige – omgivelsene dine vil ikke legge merke til de.
  •  Skinnene forstyrrer ikke talen din – vi har pasienter som har sunget på konserter med skinnene på, uten problemer.
  •  Du kan kombinere Invisalign med tannbleking, slik at du får både et perfekt sett med tenner og vakre hvite tenner.