Kontakt oss

(+47) 67 12 42 54

Bedøvelse

På TannGalleriet tilbyr vi smertefrie behandlinger. Vi tilbyr vel utførte bedøvelsesmidler på alle behandlingene våre.

_MG_8809

Hvilken bedøvelse bruker tannlegen?

Det finnes forskjellige typer bedøvelsesmidler. På VÅR TANNKLINIKK bruker vi lokalbedøvelse. Gjennom vår erfaring vet vi at dette er den beste løsningen for våre pasienter, og derfor bruker vi bare denne anestesimetoden.

Når du som pasient har anestesi plassert hos tannlegen din, er hovedformålet å sikre deg en smertefri behandling samt en trygg og behagelig opplevelse. Det er veldig individuelt hvordan vi hver især opplever å bli bedøvet, og derfor starter vi alltid konsultasjonene våre med en snakk om dine ønsker og behov. På denne måten kan vårt erfarne team av tannleger rolig påføre bedøvelsen på den måten som passer deg best ut fra dine behov. På TannGalleriet er du som pasient alltid en del av prosessen. Vi forteller deg alltid hva vi gjør gjennom hele prosedyret, slik at du føler deg trygg og godt informert. Hvis du bare vil at vi skal avlede oppmerksomheten din, kan vi også imøtekomme det.

Hva er lokalbedøvelse?

Lokalbedøvelse – også kalt lokal anestesi – er en væske som injiseres i et lokalt og avgrenset område for å oppnå smertelindring.  Væsken injiseres i form av en nål under slimhinnen i munnen og skaper deretter et midlertidig tap av følelse og smerte i det definerte området. Det er dermed mulig å få en smertelindrende tannbehandling ved hjelp av lokalbedøvelse.

Hvordan lokalbedøvelse fungerer

Når du har anestesi plassert hos tannlegen din, er hovedformålet å sikre deg en smertelindrende tannbehandling – og en trygg tannopplevelse. Men bedøvelsen har faktisk også en annen hensikt.

Lokalbedøvelsen virker som en vasokonstriktor på blodårene lokalt i området der tannlegen injiserer bedøvelsesvæsken. Dette betyr at bedøvelsen dermed reduserer blødninger fra tannkjøttet under og etter behandlingen.

Dette er spesielt gunstig for større tannoperasjoner – men også for tannfyllinger i nærheten av tannkjøttet.

Når skal jeg bedøves?

Det er veldig individuelt hvor lenge en lokalbedøvelse fortsetter å ha effekt etter endt tannbehandling. Det kan ta alt fra en time og opptil seks timer før bedøvelsen er borte. Det er viktig at du følger tannlegenes instruksjoner etter avsluttet behandling med lokalbedøvelse, da det kan være forbundet med høy risiko for å spise mat og drikke før anestesien er helt borte. Derfor er det også viktig at du har spist og drukket godt før tannbehandling.

Du må ikke begynne å spise så lenge du fortsatt kan føle at bedøvelsen virker, da du kan risikere å bite i kinnet, leppen eller tungen. Du kan også risikere å brenne deg selv hvis inntaket av mat og drikke er av varm natur. Driftstid, varighet og antagelse er svært individuelle.

_MG_8793

Vi tilbyr akutt hjelp

Vi har tatt i mot akutte pasienter alle dager i mange år. Vår telefon er åpen fra kl.06:00 -22:00 alle dager.

Ønsker du mer informasjon?

Et av spørsmålene vi ofte støter på er om man kan forvente bivirkninger ved bruk av anestesi hos tannlegen. Svaret er at i svært sjeldne tilfeller oppstår bivirkninger ved bruk av lokalbedøvelse. Når du bruker lokalbedøvelse som inneholder adrenalin, opplever noen mennesker litt hjertebank og i sjeldne tilfeller kan du oppleve blåmerker og hevelse etterpå. Dette er imidlertid en sjeldenhet som går over meget rask.  De aller fleste tilfeller opplever ingen bivirkninger fra anestesi hos tannlegen.

Før tannlegen din setter på lokalbedøvelse, er det viktig for tannlegen å vite om du har allergier, tar medisiner eller har sykdommer.

Graviditet påvirker også tannlegens valg av lokalbedøvelse. Hvis du opplever ubehag eller kvalme etter anestesi, ikke nøl med å kontakte tannlegen din. Bivirkninger etter anestesi hos tannlegen er sjeldne, men det kan selvsagt skje at du blir noe uvell etterpå. 

Bedøvelse er avgjørende for din opplevelse, og hos TannGalleriet sikrer vi et trygt valg som oppfyller dine ønsker.

Kanskje det ikke bare er smerten du frykter? Mange opplever også ubehag med lydene under tannbehandlingen – og lokalbedøvelse hjelper dem ikke.

Husk at du alltid har muligheten til å ta med egen musikk. Det kan være beroligende å ha musikk i ørene under behandlingen. Hvis du opplever brekningsreflekser når tannlegen jobber i munnen din, kan akupunktur eller overflateanestesi hjelpe.

Er det en utfordring for deg å bare gå inn døra? For ikke å snakke om tanken på å sitte i tannlegestolen? Da kan sedasjon være mulig løsning for deg.

Er du gravid – og skremmes du av ideen om tannbehandling uten bedøvelse? Da kan vi hjelpe deg selv om du er gravid. Det er viktig for tannlegen å vite om graviditeten din, da det har innvirkning på hvilken type lokalbedøvelse tannlegen velger å bruke.

Husk å informere om graviditeten din, slik at du trygt kan lene deg tilbake i tannstolen og oppleve en smertelindrende tannbehandling under lokalbedøvelse uten bivirkninger.