Tannlege, Tannpleier, Tannlegevakt og Hjemmetjeneste
    

Førstegangsundersøkelse

Første gang du kommer til konsultasjon/undersøkelse hos oss, spør vi deg om helseopplysninger. Dette fordi mange sykdommer og medikamenter påvirker munnhulen og tannhelsen din eller gjør at vi må ta spesielle forholdsregler under behandlingen. Visse sykdommer og medikamenter gir også refusjon fra trygdekontoret. Det er derfor viktig at du opplyser oss om eventuelle sykdommer/problemer og medikamenter du bruker, så vi kan gi deg en best og tryggest mulig behandling.


Videre vil vi også høre om dine tidligere erfaringer hos tannlegen. Har du hatt spesiele tannproblemer? Har du tannlegeskrekk? Desto mer vi vet om din situasjon, desto lettere er det for oss å gi deg en optimal behandling.


Ved de fleste besøk er det vanlig å ta røntgenbilder, dette er nødvendig for å gjøre en god undersøkelse og stille en diagnose.


Informasjon er viktig for oss og vi vet at mange av våre pasienter setter pris på god kommunikasjon. Derfor legger vi stor vekt på å informere deg om din tannhelsesituasjon, og hva du må gjøre for å få optimal tannhelse.

Inkludert i undersøkelsen er enkel tannstensrens og puss/polering av tennene.

Hva skjer ved en årskontroll- undersøkelse?

Undersøkelsene er vårt grunnlag for å gi deg best mulig behandling. Vi har derfor valgt å vie ekstra tid til dette (inntil 45 min), for å ha muligheten til å gi god informasjon og kommunikasjon underveis.
Ved en undersøkelse vil det blant annet tas røntgenbilder, det måles tannkjøttslommer ved behov, og du får fjerning av overflate tannstein og en profesjonell tannpuss. I tillegg vil du få full oversikt over din tann- og munnhelse og eventuelle anbefalinger angående kosthold eller hygiene. Du vil også få en eventuell behandlingsplan. Dette kan for eksempel være en ny time til fjerning av dyptliggende tannstein, reparere tenner med hull, sette på kroner, eller annet tannlegearbeid.